EN
BG

Фитнес и спа, гр. София, кв. Обеля /Arholl Arena

Кратка информация за проекта.

Обектът се намира в затворен жилищен комплекс и съвместява няколко различни функционални зони. Посетителите и обитателите на комплекса имат възможността да спортуват и да бъдат активни, както и да релаксират и да бъдат поглезени, в комфортна и вдъхновяваща среда.

Обособени са три основни функционални зони- 1) активна зона за фитнес и спорт, 2) зона за отмора и разговори с детски кът и 3) спа зона за възстановяване и релакс.

Входното пространство посреща посетителите с уникална рецепция, изработена по архитектурен детайл, и природен кът с водна каскада и естествени растения. Рецепцията служи като обединяващ елемент за всички зони в обекта и предоставя лесен достъп до всяка от тях.

Активната зона е в непосредствена близост както до главния вход, така и до рецепцията и бара, но също и до съблекалните. Осветлението и използваните материали са подбрани така, че да мотивират и енергизират спортуващите, с множество огледални и стъклени повърхности. Настилките за специално подбрани съгласно функцията и осигуряват сигурност и удобство.

Зоната за отмора и разговори е по-спокойна, с изглед към градините и с допълнителни декоративни природни принтове и елегантно обзавеждане. Там е разположен и детски кът за игра, а в близост до бара е предвидена винотека.

В спа зоната са предоставени редица възможности за отмора с обособени отделни масажни помещения, солариум, парна баня, сауна, стая за релакс със стена от хималайска сол.

  • Възложител: АРХОЛЛ ЕООД
  • Проект: концептуален, идеен проект, работен
  • Дата: 2016 г.